• If you are having problems logging in please use the Contact Us in the lower right hand corner of the forum page for assistance.

Garden Tractor 5000

skyeagle

Well-known member
Joined
Jul 30, 2004
Messages
312
Reaction score
0
Location
Greeneville Tn.
The motor sputters to a stop when the mower deck is engaged. Seams to run fine other wise.
Though it did seem to be down on power prior to this. Tractor is five years old.
 

Cowdirt

Well-known member
Joined
Oct 25, 2005
Messages
723
Reaction score
0
Location
Mid TN, USA
skyeagle":3rm85udg said:
The motor sputters to a stop when the mower deck is engaged. Seams to run fine other wise.
Though it did seem to be down on power prior to this. Tractor is five years old.

Have you checked the air filter? May need a good cleaning. This is obvious but I'll ask anyhow; do you have the rpms revved up before engaging the blade. Also check to make sure all belt pulleys are turning freely and not heating up. Possibly a bearing going bad but usually you will hear or smell something if that is the case.
 

skyeagle

Well-known member
Joined
Jul 30, 2004
Messages
312
Reaction score
0
Location
Greeneville Tn.
This is a Craftsman Garden Tractor. Aways wideopen to engage the blades.
I've hade the deck off twice, can't see or feel any thing wrong.
 

grannysoo

Well-known member
Joined
Aug 29, 2007
Messages
4,813
Reaction score
0
Location
The Briar Patch
Are you certain that you have the belt routed correctly? It could be pressing on a bracket or something when you engage it.
 

Cowdirt

Well-known member
Joined
Oct 25, 2005
Messages
723
Reaction score
0
Location
Mid TN, USA
grannysoo":2sqqamyc said:
Are you certain that you have the belt routed correctly? It could be pressing on a bracket or something when you engage it.

Granny, you maybe onto something since he's had the housing off a couple of time. May have the belt on the wrong side of a belt guide.
 

Latest posts

Top